Skip to main content

Servis

SEO (Search Engine Optimization)

Teknik percuma bagaimana membuatkan bisnes & produk/servis anda ditemui serta tersenarai di “Google 1st Page”.

Klien

Media

Mohon Sebut Harga

 • Person In Charge (PIC)
 • Jawatan pegawai dalam syarikat
 • Mesti merangkumi "60" Cth : 6019-12345678
 • Cth : emel@gmail.com
 • Sila rujuk maklumat perkhidmatan di ruangan atas
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kenapa Perlu SEO?

Arahkan Lebih Banyak Trafik Organik Ke Laman Web Anda

Asas semua pemasaran dalam talian adalah pengoptimuman mesin pencari (SEO). Miliaran carian di Google setiap hari memaksa perniagaan untuk bersaing dalam perlumbaan untuk lalu lintas organik. Dapatkan lalu lintas yang lebih berkualiti pada istilah carian yang paling penting bagi perniagaan anda. Tetapkan perniagaan anda untuk kejayaan jangka panjang.

SEO Menawarkan ROI yang mengagumkan

Semasa menilai saluran pemasaran digital, pulangan pelaburan (ROI) sering menjadi pertimbangan keutamaan, jika bukan yang paling penting. Walaupun hasil SEO memerlukan masa, strategi berkualiti tinggi akhirnya menghasilkan ROI yang mengagumkan. Keterlihatan mesin pencari berkorelasi secara langsung dengan peningkatan lalu lintas web dan peningkatan pendapatan, menjadikan ROI salah satu faedah SEO yang paling penting bagi banyak syarikat.

SEO Meningkatkan Kredibiliti & Kepercayaan

Kedudukan di halaman pertama Google meningkatkan kredibiliti di kalangan bakal pelanggan. Google memberi peringkat laman web berdasarkan puluhan isyarat di halaman dan di luar halaman, seperti kandungan yang dibuat, kelajuan laman web, dan kegunaan mudah alih. Walaupun majoriti pengguna mungkin tidak menganggap isyarat ini, pengguna mengharapkan Google menyampaikan kandungan yang relevan dan berharga terlebih dahulu. Sebahagian besar mempercayai algoritma secara tersirat, dan 75% pengguna tidak beralih ke halaman dua.

SEO Menyediakan Promosi 24/7

Usaha pengoptimuman mesin pencari tidak berhenti selepas waktu kerja. Kandungan tidak hilang setelah anggaran habis, seperti iklan berbayar. Kedudukan yang dicapai melalui SEO mempromosikan laman web anda 24/7, memanfaatkan sepenuhnya (sekurang-kurangnya) 60,000 carian Google yang berlaku setiap saat. Sekali lagi, SEO adalah unik kerana ia membolehkan syarikat anda menjangkau pengguna semasa mereka mencari anda – bukan di papan iklan yang dilihat dalam perjalanan ke luar bandar.

SEO adalah Kunci untuk Penglihatan Carian

Kita hidup dalam era digital yang tidak dapat dinafikan. Organisasi yang ingin mewujudkan kehadiran jenama yang berpengaruh harus kelihatan di web. Namun, jika anda tidak berada di halaman satu, anda kemungkinan tidak akan memenangi klik atau mempromosikan jenama anda kepada siapa pun. Hari ini, pengoptimuman enjin carian sangat penting untuk identiti jenama yang berkembang maju.

Anda Mahu

Capai ROI Trafik Kedudukan Lebih Baik?

Mohon Sebut Harga

Anda Mahu

Capai ROI Trafik Kedudukan Lebih Baik?
Mohon Sebut Harga

Apa yang Termasuk Dalam SEO?

Penyelidikan & Strategi Kata Kunci

Strategi kata kunci yang hebat adalah hasil memahami khalayak sasaran anda dan bagaimana mereka mencari dalam talian. Pakar SEO kami dapat membantu anda melepaskan kekuatan strategi kata kunci berdasarkan ROI.

Perkhidmatan SEO tempatan

Apabila keperluan perniagaan anda terhad kepada khalayak tempatan Anda - Perkhidmatan SEO tempatan berfungsi dengan baik. Dari pembuatan, Pengoptimuman Perniagaan Saya di Google, hingga penjejakan penukaran dan penandaan geo

Konfigurasi Analitis Google

Dapatkan pandangan yang lebih baik mengenai faktor apa yang sesuai untuk anda dan yang tidak. Perhatikan kod penjejakan yang rumit dan gunakan pengurus teg - penyelesaian Analitis kami membuat anda dilindungi.

Bangunan Pautan

Naik ke peringkat teratas Google untuk kata kunci sasaran anda kerana pakar SEO kami membina pautan balik khusus berkualiti tinggi ke laman web anda

Audit SEO

Tidak tahu mengenai prestasi menjatuhkan laman web anda? Biarkan pakar SEO kami mengaudit aspek penting laman web anda termasuk sumber lalu lintas, metadata, meta deskripsi dan analisis kata kunci.

Pembuatan & Pelaksanaan Kandungan

Terokai rangkaian perkhidmatan pautan berpusat SEO dan jangkauan kandungan kami untuk mendapatkan semua jus pautan baik yang mengalir masuk dan menarik perhatian di laman web anda.

SEO Teknikal

Adakah SEO teknikal laman web anda merosakkan? Pakar SEO kami dapat membantu anda dengan semua perkara dari tag meta, pengindeksan, peta laman, pautan, penyelidikan dan analisis kata kunci, dan banyak lagi.

SEO Di Halaman

Sama ada mengoptimumkan halaman laman web anda atau halaman arahan, mendorong lalu lintas yang relevan melalui Search Engine, atau menulis kandungan yang mesra manusia untuk pengunjung anda, SEO di halaman adalah jawapannya.

Hasil yang Didokumentasikan

Kami menggunakan alat SEO terkini untuk memberikan hasil untuk pelanggan kami & anda boleh mendapatkan panduan terperinci mengenai metodologi kami

Proses Kerja Kami

Penyelidikan dan Penemuan

Audit Teknikal

Brain Storming

Pelaporan & Pengiraan ROI

Pencarian Keyword Perniagaan

Kenapa Pilih Minda Trafik

Minimakan kesalahan & kerugian pelaburan perniagaan anda di Internet

Pelaksanaan Pantas Supaya Pemasaran Dapat Memberi Kesan Dengan Cepat

Akses Penuh Ke Dashboard Analytics Untuk Melihat Prestasi & ROI Terkini

Teknik bertaraf antarabangsa & teknologi trending terkini

Teknik Patuh Syariah (Syariah Compliance)

cadangan

Petua Pantas untuk Memilih SEO Agency untuk Perniagaan Anda

Ini, dan faktor lain yang lebih bernuansa terhadap perniagaan anda, adalah pertimbangan yang harus anda pertimbangkan ketika anda mempertimbangkan untuk menyewa Agensi SEO untuk meningkatkan penjualan dan mencapai lalu lintas yang disasarkan.

Soalan yang mesti anda tanya semasa anda berada
merekrut Agensi SEO

Adakah anda mempunyai rancangan SEO yang komprehensif?

Anda mungkin tidak memerlukan semua perkhidmatan yang ditawarkan syarikat Perkhidmatan SEO tetapi apabila anda ingin menilai penyampaiannya, anda mesti memilih yang menyeluruh. Strategi SEO merangkumi tiga perkara penting –

Audit SEO Teknikal, Pengoptimuman Kandungan dan teknik SEO Luar Halaman.

Semasa memilih agensi SEO, pastikan mereka mempunyai kepakaran dalam ketiga-tiganya dan mereka dapat mengatur Strategi SEO berdasarkan hasil.

Adakah mereka mempunyai statistik sebenar?

Perkhidmatan profesional SEO adalah sesuatu di mana anda tidak dapat menilai penyedia perkhidmatan berdasarkan kata-kata semata-mata. Anda perlu melihat lebih jauh.

Biarkan nombor dan statistik bercakap! Mintalah mereka untuk berkongsi karya terbaru mereka – katakan kertas putih atau kajian kes. Ini akan membantu anda memahami bagaimana mereka berwawasan dan boleh bertindak!

Bagaimana mereka lebih suka mengikuti perkembangan SEO?

Inti keseluruhan “Meninggal selangkah lebih awal dari pertandingan” tidak bermaksud anda harus mempunyai “Aabra-Ka-Dabra”. Ini hanya bermaksud mengetahui apa yang ada di hadapan dan bagaimana anda boleh membawa inovasi kepadanya.

Agensi SEO tanpa pendekatan futuristik tidak ada gunanya. Rakan SEO profesional anda mesti mempunyai pandangan jauh mengenai trend SEO yang ketara. Katakanlah, ketika kita berbicara tentang tahun 2020 – data berstruktur yang dioptimumkan untuk mudah alih, BERT, carian tanpa klik, contoh coretan yang dipaparkan dan tentu saja kandungan akan berada di tangga teratas.

Oleh itu, soalan anda sebagai perekrut mestilah “Dari trend ini yang mana yang paling baik untuk perniagaan anda.” mengetahui landskap SEO akan membantu anda memanfaatkan strategi SEO untuk prestasi terbaik.

Bagaimana mereka mengukur kejayaan SEO?

Semasa pertemuan anda dengan syarikat perkhidmatan SEO profesional, pastikan mereka tidak menerbitkan cerita dan hasil hanya dalam satu perkara – PERINGKAT.

Parameter seperti pendapatan organik, ROI dan lalu lintas yang disasarkan adalah perkara yang mesti anda harapkan daripadanya. Kerana prestasi SEO anda tidak ditentukan pada lalu lintas – ini bergantung pada kualiti dan kesesuaian trafik yang anda terima.

Projek Portfolio

Mencari rakan kongsi yang boleh dipercayai untuk pertumbuhan syarikat anda?

 Hubungi Minda Trafik  ⚬

 Hubungi Minda Trafik  ⚬

 Hubungi Minda Trafik  ⚬

 Hubungi Minda Trafik  ⚬

 Hubungi Minda Trafik  ⚬

 Hubungi Minda Trafik  ⚬

⚬ Quality guarantee  ⚬ Trusted globally

Kajian Kes

Kajian Kes #1

KebunBandar.com | Servis

Within a month, my website managed to achieve 14K Pageviews (Traffic), with 700
keywords are found in Google.
Received 2 consultation jobs coming from my website alone, without doing any other marketing efforts.

IZHAM ALIASPengasas, Kebunbandar.com
Profil
 • Industri: Pertanian
 • Jenis Laman Web: Korporat + Ecommerce
 • Tahap Pemasaran Digital (Semasa pendaftaran): Beginner
Cabaran

Sebelum program, Kebun Bandar hanya menggunakan Pemasaran Facebook. Mereka ingin mengurangkan kos FB Ads dengan kembangkan pasaran pada strategi integrated marketing.

Pencapaian

Dari 0, berjaya capai 14,000 Pageviews dalam tempoh 1 bulan. Dan trafik terus meningkat secara organik hingga kini telah mencecah 100,000 Pageviews sebulan. Trafik terbesar dari Google percuma (SEO), tanpa bayaran iklan.

Aktiviti Kempen Pemasaran

 • Membuat content sitemap & blueprint – mengenal pasti halaman penukaran yang tepat untuk menjana pendapatan
 • Selaraskan semula artikel blog dengan topik tren terkini
 • Reka bentuk laman web & blog korporat / Ecommerce baru yang mengagumkan
 • Pembuatan kempen pemasaran E-mel & penyatuan dalam laman web & Facebook
 • Lancarkan lebih daripada 20 artikel yang terdapat di halaman pertama Google, yang pertama
 • Mengintegrasikan artikel Blog ke dalam platform media sosial (Halaman Facebook, Kumpulan Facebook & Twitter)

Hasil, Pelaburan Pulangan (ROI)

 • Google Branding & Visibility:
  -Keluar di Google halaman 1 untuk KEYWORD yang kompetitif
  -18,000 KEYWORDS muncul di Google
 • Trafik Laman Web: Pengunjung laman web meningkat dari 200 kepada 45,000 sebulan
 • Facebook Group: Dari 1,000 ke 54,000 ahli
 • Facebook Page: Dari 2,000 ke 53,000 LIKES
 • Prospek: Menjana 4,000 prospek baru
 • Kos & Masa: Penjimatan 80% kos & masa operasi kerana kaedah pemasaran menggunakan sistem automasi

Kajian Kes #2

ESQTraining.com | Indonesia

Minda Trafik’s campaign totally works. Setelah hampir 5 bulan struggling bagaimana manage sistem marketing online. Akhirnya, kita semua berjaya & nampaklah buahnya sudah mulai masak dan mulai kita petik.

Saya anjurkan anda pun lakukan perkara yang sama. Minda Trafik is the best!

DR ARY GINANJAR AGUSTIANPengasas, ESQ Group
Profil
 • Industri: Latihan Kepimpinan (Perkhidmatan)
 • Jenis Laman Web: Korporat
 • Tahap Pemasaran Digital (Semasa pendaftaran): Intermediate
Cabaran

Sebelum bersama Minda Trafik, klien hanya gunakan strategi pemasaran FB. Strategi ini mampu membantu mereka mengumpulkan prospek, tetapi tidak converting.  Ini menyebabkan klien hilang keyakinan pada pemasaran digital dan kembali ke kaedah pemasaran konvensional. Minda Trafik bawakan kaedah Integrated Digital Marketing, di mana ia telah membantu klien kembali percaya pada kuasa strategi digital secara menyeluruhan, tanpa fokus hanya pada FB.

Pencapaian

ESQ Training adalah sebahagian dari 13 anak syarikat ESQ Group, yang berpusat di Jakarta Indonesia. Setelah melalui proses re-branding & re-structuring – dengan penampilan laman web baru, konten dinamik, dan strategi konten freebies, konten media sosial, SEO, Google Ads, pemasaran emel, – ESQ telah menunjukkan peningkatan leads sebanyak 70%. Average closing rate pada kadar 87%.

Aktiviti Kempen Pemasaran

 • Memperbaharui keseluruhan laman web korporat, content sitemap & blueprint – mengenal pasti conversion page yang tepat untuk convert sales
 • Selaraskan semula artikel blog dengan topik tren terkini
 • Penciptaan kempen email marketing & integrate dalam laman web.
 • Siapkan Landing Page – Menawarkan Freemium content (27 Video Percuma) untuk mengumpulkan prospek.
 • Mempromosikan landing page dengan iklan Facebook.
 • Mengoptimumkan landing page produk untuk muncul di halaman pertama, hasil carian di Google- dalam masa 1 bulan.
 • Gabungkan tracking & analytics untuk mengukur prestasi penjualan dari semua kempen pemasaran.
 • Gabungkan tracking closing dengan tim jualan offline
 • Mengintegrasikan offline leads kepada online dengan menggunakan autoresponder system

Hasil, Pelaburan Pulangan (ROI)

 • Google Branding & Visibility:
  – Jumlah 878 Keywords digunakan di Google
  – 285 KEYWORDS muncul di halaman pertama carian Google.
 • Trafik Laman Web: Peningkatan pengunjung laman web, dari 200 kepada 45,000 sebulan.
 • Traffic Source: 50% Conversion untuk In house (B2B) dari carian organik Google, dengan 42 jumlah prospek untuk di follow up.
 • Closing: Average Closing rate 87%.
 • Prospek: Menjana 2,700 prospek dalam 2 minggu dari kempen Video Percuma
 • Kos & Masa: Penjimatan 65% kos & masa operasi kerana kaedah pemasaran menggunakan sistem automasi

Kajian Kes #3

Annurnida.com | Ecommerce

Minda Trafik telah beri impak besar pada Annurnida.
Hasilnya telah berjaya meningkatkan jualan sebanyak 35% dalam masa sebulan dan juga mengukuhkan jenama AnnurNida secara online.
Berada di tempat pertama carian Google.

Ini merupakan pelaburan AnnurNida yang sangat berbaloi.

KAMARULZAMANPengasas, Annurnida.com
Profil
 • Industri: Shawl Turki Eksklusif (Produk)
 • Jenis Laman Web: Ecommerce
 • Tahap Pemasaran Digital (Semasa pendaftaran): Beginner
Cabaran

Sebelum program, Annurnida hanya fokus pada Pemasaran Facebook. Mereka ingin mengurangkan kos FB Ads dengan menukar pada strategi integrated digital marketing.

Pencapaian

Dalam sebulan selepas program, trafik laman web mencapai 13,000 Pageviews. Ia meningkat sehingga 31,000 pada bulan kedua. Mereka menerima pesanan pertama sebelum menyelesaikan program, kerana produk sudah dijumpai di Google. Sumber trafik terbesar adalah menggunakan pertumbuhan organik (Google).

Aktiviti Kempen Pemasaran

 • 13,000 Paparan Halaman untuk bulan pertama setelah melancarkan laman web.
 • Paparan halaman mencapai 31,000 pada bulan kedua
 • Membuat content sitemap & blueprint – mengenal pasti halaman penukaran yang tepat untuk menjana pendapatan
 • Sistem Ecommerce & reka bentuk blog baru yang mengagumkan
 • Pembuatan kempen pemasaran E-mel & penyatuan dalam laman web & Facebook
 • Mengoptimumkan halaman produk untuk Google yang terdapat di halaman pertama Google, yang pertama
 • Gabungkan penjejakan & analitik untuk mengukur prestasi penjualan dari semua kempen pemasaran.

Hasil, Pelaburan Pulangan (ROI)

 • Google Branding & Visibility:
  – Jumlah 400 KEYWORDS di Google.
  – Menguasai Google Market di Turki Hijab.
 • Trafik Laman Web: Peningkatan dari 57 kepada 3,973 Pengguna Bulanan yang Melawat Laman Web.
 • Pageviews Bulanan: Naik dari 400 menjadi 30,000 Bulanan.
 • Sumber Trafik: 39% trafik dari Google Organik (Percuma) converting menjadi sales, berbanding sumber lain.
 • Prospek: Menjana 600 Prospek.
 • Kos & Masa: Penjimatan 75% kos & masa operasi kerana kaedah pemasaran menggunakan sistem automasi.

Kajian Kes #4

MisasGroup.com | Service

Client ni jumpa Misas through Google semalam.

Dan hari ini close deal untuk printing buku (10,000 naskah) for famous takaful company in Malaysia.

MAS SYAIRAHMisasGroup.com, Printing & Publishing
Profil
 • Industri: Percetakan & Penerbitan (Perkhidmatan)
 • Jenis Laman Web: Korporat
 • Tahap Pemasaran Digital (Semasa pendaftaran): Intermediate

Peningkatan trafik ke website sebanyak 65% – semuanya dari Google percuma (SEO) tanpa sebarang kos iklan!

Kajian Kes #5

MobiCuci.com | Service

After applying integrate marketing, able to close deal for cleaning a bus express and a private jet cushion.
They found me from Google.

AFZAN NUR FAIZ BIN JAMEANPengasas, MobiCuci.com
Profil
 • Industri: Pembersihan Kusyen (Perkhidmatan)
 • Jenis Laman Web: Korporat
 • Tahap Pemasaran Digital (Semasa pendaftaran): Beginner
Pencapaian
 • Peningkatan trafik dari Google percuma (SEO) secara organik  – membawa 68% peningkatan pada hasil jualan.
 • Hasil jualan bulanan untuk MobiCuci secara keseluruhan meningkat ke 138%.

Kajian Kes #6

myCribBooking.com | Service

Profil
 • Industri: Portal Homestay (Perkhidmatan & Tempahan)
 • Jenis Laman Web: Korporat
 • Tahap Pemasaran Digital (Semasa pendaftaran): Beginner
Pencapaian
 • Facebook Page: Dari 1,000 ke 17,000 LIKES
 • Trafik Laman Web: Peningkatan trafik Google sebanyak 500% dari 5,000 Pageviews ke 19,000 Pageviews untuk tahun pertama.
Mohon Sebut Harga

Servis Lain Yang Ditawarkan